Ana sayfa THY Euroleague Yorgun Fenerbahçe, Milano’ya mağlup oldu!

Yorgun Fenerbahçe, Milano’ya mağlup oldu!

THY Euroleague'deki temsilcilerimizden Fenerbahçe Beko, Atina'da düzenelenen Pavlos Giannakapoulos Turnuvası'nda AX Armani Milan'a 75-79'luk skorla mağlup oldu.

THY Euroleague’deki temsilcilerimizden Fenerbahçe Beko, Atina’da düzenelenen Pavlos Giannakapoulos Turnuvası’nda AX Armani Milan’a 75-79’luk skorla mağlup oldu.

Fenerbahçe Beko, İtalya’daki hazırlık kampında Perşembe ve Cuma günü oyanadığı maçların ardından ara vermeyerek Atina’ya gelmişti. Bugün Milan karşısında maça çıkan sarı-lacivertliler, yarın oynacakları karşılaşma ile birlikte son dört günün tamamında maç yapmış olacak.

ÜST ÜSTE 4. MAÇA ÇIKACAK

Fenerbahçe günlerdir seyahat etmenin ve üst üste yapılan maçların yorgunluğu ile sahaya çıkarken, mücadeleye çok iyi başlamasına rağmen, ilerleyen dakikalarda tüm oyuncularda gözle görülür yorgunluk belirtileri oldu. Hiç beklenmedik oyuncular, çok fazla top kaybı yaptı.

Yarın da Panathinaikos-Maccabi FOX maçının kaybedeni ile oynayacak Fenerbahçe zorlu kamp dönemini geçmiş olacak.

Fenerbahahçe Beko’da tedavi çalışması devam eden Jan Vesely’nin yanı sıra Joffrey Lauvergne, Egehan Arna ve Gigi Datome da sakatlığı sebebiyle bugün forma giymedi. Sakatlar haricinde ise Dünya Kupası dolayısıyla izinde bulunan Nando De Colo maç kadrosunda yer almadı.

Fenerbahçe iyi başladığı mücadelede ilk 5 dakikada 8 sayılık üstünlükle geçti. Ancak Milan çeyreğin kalan bölümünde toparlansa da sarı-lacivertliler ilk çeyreği 21-14 önde geçti.

İkinci periyotta Bobby Dixon’ın basketleriyle başlarken, Melih’in basketiyle fark 12’ye kadar çıktı. Ancak Milano bu sayının ardından üst üste bulduğu sayılar ile farkı 3 sayıya kadar indirdi. Fenerbahçe mola alarak durumu toparlamaya çalışsa da basit top kayıplarıyla İtalya ekibine çok fazla şans verdi. İlk yarı Milano’nun 37-34’lük üstünlüğü ile geçildi.

Üçüncü periyot oldukça kısır geçerken, iki takım da hücumlarda sorun yaşadı. İlk yarıda yapılan top kayıpları ikinci yarıda da devam edince Fenerbahçe sorunlar yaşamaya devam etti. Üçüncü periyodu sarı-lacivertliler 56-54 önde tamamladı.

Son periyotta Milano iyi başlayan taraf olurken, Williams Fenerbahçe’yi ayakta tutan isim oldu. Ancak savunmada direnci sağlayamayan sarı-lacivertliler mücadeleden 79-75 mağlup ayrıldı.

Fenerbahçe’de Kostas Sloukas 13 sayı ile en skorer isim olurken, Derrick Williams ile Bobby Dixon 12’şer sayı ile ona eşlik etti. Kalinic ise 10 sayıyla çift hanelere çıkmayı başardı.