Ana sayfa THY Euroleague Fenerbahçe Beko Baskonia karşısında taraftarıyla buluşuyor!

Fenerbahçe Beko Baskonia karşısında taraftarıyla buluşuyor!

THY Euroleague'in 3. haftasında temsilcimiz Fenerbahçe Beko evinde Kirolbet Baskonia Vitoria-Gasteiz’i konuk ediyor. 

THY Euroleague’in 3. haftasında temsilcimiz Fenerbahçe Beko evinde Kirolbet Baskonia Vitoria-Gasteiz’i konuk ediyor.

İki ekip şimdiye dek 23 kez karşı karşıya gelirken bu maçların 12’sini İspanyol ekibi kazanırken, 11’ini ise temsilcimiz kazandı.

FENERBAHÇE BEKO BASKONIA MAÇI HANGİ KANALDA

Sarı-lacivertli temsilcimiz ile İspanyol ekibi arasında oynanacak mücadele, yarın (perşembe) günü 20:45’te başlayacak ve BeIN Sports 3 ekranlarından canlı olarak yayınlanacak.

Mücadeleyi Matej Boltauzer (Slovenya), Carmelo Paternico (İtalya) ve Gytis Vilius (Litvanya) hakem üçlüsü yönetecek.

Fenerbahçe Beko THY Euroleague’de geçtiğimiz hafta Kızılyıldız ile deplasmanda karşı karşıya gelirken,  hücum anlamında çok fazla sıkın yaşadığı mücadeleyi 68-56 kaybetmişti. Belgrad ekibi karşısında Nando De Colo 19 sayı ile temsilcimizde en çok skor üreten isim olmuştu.

Sarı lacivertliler son olarak ise Türk Telekom ile Türkiye Basketbol Süper Ligi’nde Ankara’da karşı karşıya geldi. Bu maçta Obradovic’in öğrencileri 75-59’luk skorla kazandı. Fenerbahçe’de Kostas Sloukas 18 sayı, 7 asist, 5 ribaunt ile öne çıkan isim olurken, yeni transfer Derrick Williams ise 12 sayı ile galibiyete katkı verdi.

Baskonia maçı öncesinde temsilcimizde Joffrey Lauvergne ile Egehan Arna sakatlıkları sebebiyle forma giymeyeceği gelen bilgiler arasında yer alıyor.

 Baskonia maçı öncesi Fenerbahçe Beko’lu oyunculardan bazı istatistikler:

Euroleague’de Luigi Datome son 21 serbest atışının tamamında isabet buldu.

Melih Mahmutoğlu ise son 18 serbest atışının tamamında isabet buldu. Ayrıca Mahmutoğlu son 6 Euroleague maçının tamamında en az 1 üç sayılık isabet buldu.

Nando De Colo son 6 Euroleague müsabakasında 15 sayı ve üstü isabet ve en az 2 üç sayılık isabet bulurken, kullandığı son 19 serbest atışta da isabet buldu.
Nando De Colo, EuroLeague’de maç başına 14.7 sayı ortalamasıyla 2018-19 sezonunun en skorer üçüncü oyuncusuydu. Fransız yıldız, serbest atış yüzdesinde de %94.57 ile üçüncüydü.
Nando De Colo, EuroLeague tarihinde en yüksek yüzdeyle (%93.87) faul atan oyuncu. Datome de bu sıralamada %91.09 ile beşinci sırada.

Geçtiğimiz sezonun MVP’si Jan Vesely ise 2018-19 sezonunda en yüksek verimlilik puanına sahip 5. oyuncu oldu. Top çalma da ise 1.4 ile 4. sırada yer aldı.
Ayrıca Vesely Euroleague tarihinde en çok hücum ribaundu alan yedinci oyuncu konumunda bulunuyor.

Ali Muhammed, geçtiğimiz sezon EuroLeague’de en isabetli üç sayılık atış kullanan üçüncü isimdi (%49.6).