Ana sayfa THY Euroleague Barcelona’dan rüya gibi başlangıç! 4-0 oldu!

Barcelona’dan rüya gibi başlangıç! 4-0 oldu!

THY Euroleague'in 4. haftasında Barcelona, Belgrad deplasmanında Kızılyıldız'ı 73-65'lik skorla mağlup etti.

Barcelona'dan rüya gibi başlangıç! 4-0 oldu!
Barcelona'dan rüya gibi başlangıç! 4-0 oldu!

THY Euroleague’in 4. haftasında Barcelona, Belgrad deplasmanında Kızılyıldız’ı 73-65’lik skorla mağlup etti.

Yaz transfer döneminin yıldızı Barcelona, Euroleague’e harika bir başlangıç yaptı. 2014-15 sezonundan sonra ilk kez oynanan ilk 4 karşılaşmanın tamamını kazandı. Belgrad ekibi Kızılyıldız ise 3. kez sahadan mağlup ayrıldı. Sırp ekibi tek galibiyetini Fenerbahçe Beko karşısında almıştı.

Gelecek hafta Barelona, evinde bir başka İspanyol ekibi Valencia’yı ağırlarken, Kızılyıldız ise temsilcimiz Anadolu Efes ile karşı karşıya gelecek.

MAÇIN ÖZETİ

Mücadeleye iyi başlayan taraf Kızılyıldız olurken, Barcelona hücumlardan boş dönünce ilk çeyrek ev sahibi lehine 16-12 tamamlandı. İkinci periyotta Kızılyıldız farkı çift hanelere çıkarsa da Mirotic ile Barca farkı 3 sayıya kadar indirdi. İlk yarı Sırp ekibi lehine 36-33 tamamlandı.

Üçüncü periyoda hızlı başlayan taraf Barcelona olurken, Kızılyıldız hücumlarını çok iyi savunarak final periyoduna 49-57 önde girmeyi başardı. Son çeyrekte de Kızılyıldız’a öne geçme fırsatı vermeyen Katalanlar, mücadeleyi 73-65 kazandı.

Barcelona’da Nikola Mirotic 21 sayı, 6 ribaunt, 2 asist ile öne çıkarken, Brandon Davies 14 sayı, 6 ribaunt, 3 asist, 2 top çalma, 24 verimilik puanıyla maçın oyun oyuncusu olmayı başardı. Adam Hanga ise 8 sayı, 3 ribaunt, 2 asist ile karşılaşmayı tamamladı.

Kızılyıldız’da ise James Gist 10 sayı, 2 ribaunt, 2 asist ile takımda çift hanelere çıkan tek isim olurken, Faye, Dobric ve Borisa 8’er sayı ile mücadele etti.

KUZMIC YENİDEN SAHADA

Geçtiğimiz yaz geçirdiği kaza sonrası bir dönem komada kalan Ognjen Kuzmic, iyileşmesinin ardından bugün ilk kez sahaya çıktı. Yıldız oyuncu 3 dakika sahada kalırken, 2 sayı ile mücadeleyi tamamladı.