Ana sayfa THY Euroleague Eurolegue’de şampiyonlar şampiyonlara karşı!

Eurolegue’de şampiyonlar şampiyonlara karşı!

Turkish Airlines EuroLeague’in son şampiyonu temsilcimiz Fenerbahçe Doğuş, bu hafta 9 EuroLeague şampiyonluğu bulunan İspanyol ekibi Real Madrid ile karşı karşıya gelecek.

YUNANİSTAN’DA DERBİ HEYECANI
EuroLeague’de 24. maç dönemi Yunanistan ve Avrupa basketbolunun en önemli rekabetlerinden birine tekrar tanık olmamızı sağlayacak.

5’i Zeljko Obradovic yönetiminde 6 EuroLeague şampiyonluğu bulunan Panathinaikos, 3 EuroLeague şampiyonluğu bulunan ezeli rakibi Olympiacos’u konuk edecek.

İKİ EFSANE KARŞI KARŞIYA
EuroLeague tarihinin en önemli rekabetlerinden birine sahip olan iki takım bu hafta karşı karşıya geliyor.

Eski günlerini arayan 5 EuroLeague şampiyonluğuna sahip Maccabi FOX Tel Aviv, 7 EuroLeague şampiyonluğu bulunan CSKA Moskova’yı konuk edecek.

AZ AMA ANLAMLI ŞAMPİYONLAR KARŞI KARŞIYA 

EuroLeague’de diğer takımlara göre daha az fakat oldukça anlamlı şampiyonluklara sahip iki takım karşı karşıya gelecek.

Zalgiris; Tyus Edney liderliğinde ülkemizde forma giymiş Zidek, Zukauskas, Stombergas gibi önemli isimlerin yer aldığı Kazlauskas yönetimindeki kadrosuyla Top 16’da temsilcimiz Ülker’i, çeyrek finallerde diğer temsilcimiz Anadolu Efes’i elediği 1999 yılında tarihinin ilk ve tek EuroLeague şampiyonluğunu yaşamıştı.

Barcelona Lassa’nın ise 2 EuroLeague şampiyonluğu bulunuyor ki Barcelona’nın tarihindeki ilk EuroLeague şampiyonluğunun mimarı koç Svestislav Pesic’di. Bu sezon içinde Sito Alonso ile yollarını arayan Barcelona, tekrar eski koçu Pesic ile anlaşmaya varmıştı.

İki eski şampiyon bu hafta Kaunas’ta karşı karşıya gelecekler.