Ana sayfa THY Euroleague Zenit’in son saniye üçlüğü Fenerbahçe Beko’yu yıktı!

Zenit’in son saniye üçlüğü Fenerbahçe Beko’yu yıktı!

0
Zenit’in son saniye üçlüğü Fenerbahçe Beko’yu yıktı!

THY Euroleague’in 15. haftasının açılış maçında Fenerbahçe Beko evinde konuk ettiği Zenit’e 81-84’lük skorla mağlup oldu.

Bu sonuçla Fenerbahçe üst üste üçüncü, toplamda ise 10. mağlubiyetini alırken, 5 galibiyette kaldı. Zenit ise 4. galibiyetini almayı başardı.

Maçın özeti

Sarı-lacivertliler iyi geçirdikleri ilk yarının ardından, üçüncü çeyrekte son haftalarda yaşadığı sorunu yine yaşadı ve rakibin öne geçmesine izin verdi. Son çeyreğe iyi başlayan taraf ekibimiz olurken, 8-0’lık seri ile öne fırladı. Ancak Zenit pes etmedi ve son 3 dakikaya 78-74 önde girdi. Zenit’in boş hücumlarının ardından ekibimiz de 53 saniye kala 78-78’de skoru eşitledi. Ayon’un basketiyle skor 78-80’e gelirken,  Datome ile hücumdan boş dönen Fenerbahçe faul yaptı. Abromaitis serbest atışların birinden isabet buldu ve 78-81 oldu. Kostas Sloukas’ın üçlüğü ile temsilcimiz 81-81’de skoru eşitlese de Albicy’nin son saniye üçlüğü konuk ekibe 84-81’lik galibiyeti getirdi.

İstatistikler

Fenerbahçe’de Joffrey Lauvergne 18 sayı, 4 ribaunt ile takımın en skoreri olurken, Nikola Kalinić 16 sayı, 2 ribaunt, 4 asist, Kostas Sloukas 13 sayı, 6 asist, Nando de Colo 9 sayı, 5 ribaunt, 6 asist, Gigi Datome ise 9 sayı, 2 ribaunt ile mücadeleyi tamamladı.

Zenit Petersburg tarafına baktığımızda ise Mateusz Ponitka 16 sayı, 8 asist, 3 ribaunt ile takımın skor yükünü taşıyan isim olurken, Andrew V. Albicy ve Gustavo Ayon 12’şer sayı, Evgeny Voronov 11 sayı, 2 asist, Tim Abromaitis ise 10 sayı, 7 ribaunt, 2 asist ile galibiyete katkı yaptı.

Çeyrek Skorları

1 2 3 4
Fenerbahçe 22 21 16 22
Zenit 18 20 22 24
1 2 3 4
Fenerbahçe 22 43 59 81
Zenit 18 38 60 84