Ana sayfa NBA Efsane Koç Popovich: “Basketboldan nefret ediyorum”

Efsane Koç Popovich: “Basketboldan nefret ediyorum”

San Antonio Spus'ün uzun zamandır koçluğunu yapan Popovich değişen basketbolu çok sert ifadelerle değelendirdi

1996 yılından beri San Antonio Spurs’de koçluk yapan efsane basketbol adamı Gregg Popovich modern basketbolun geldiği noktadan nefret ettiğini söyledi.

3“POTA ALTI OYUN ARTIK HİÇBİR İŞE YARAMIYOR”

Artık basketbolun geçmişe göre çok farklı oynandığını söyleyen Popovich, pota altı oyunun artık işe yaramadığını söylerken şu ifadeleri kullandı:

“Pota altı oyun artık işe yaramıyor. Artık hızlı koşan, içeriye girip dışarı pas veren, farklı pozisyonlarla eşleşebilen ve kısa oyuncularla oynayabilen uzun oyunculara ihtiyacınız var.”

2“İLK BAKTIĞIMIZ ŞEY ÜÇLÜK OLUYOR”

Basketbolda maç bittikten sonra ilk baktıkları şeyin üçlükler olduğunu söyleyen Popovich, diğer istatistiklere bakmanın hiçbir önemi kalmadığını söylerken şu ifadeleri kullandı:

“Bugünlerde üçlüğe karşı verilen önem çok büyük, çünkü analitik olarak doğruluğu kanıtlanmış durumda. Bugün bir maçtan sonra istatistik kağıdına baktığınızda ilk göz attığınız şey üçlükler. Eğer sizin üçlükleriniz girdiyse ve diğer takımın girmediyse, kazanıyorsunuz. Ribaundlara, top kayıplarına veya hızlı hücum savunmasına falan bakmanıza gerek bile kalmadı. Umursamıyorsunuz bile. Üçlük atışın etkisi bu kadar büyük, ve kanıtı da herkesin bunu merkeze koyarak oynamasıyla görülüyor.”

1“ARTIK BASKETBOL DİYE BİR ŞEY KALMADI”

Üçlük kuralı çıktığından beri 20 senedir, üç sayılık atışlardan hep nefret ettiğini vurgulayan Popovich, 4 sayılık, 5 sayılık atışlar taraftarı memnun edeceğini ancak basketbol denen şeyin artık kalmadığını şu sözlerle ifade etti:

“Ben nefret ediyorum, hep ettim. 20 sene üçlükten nefret ettim. O yüzden şu şakayı hep yapıyorum; eğer oyunu değiştireceksek, dört sayılık atış yapalım. Çünkü insanlar üçlüğü severse, dörtlüğü gerçekten severler. Hele beş sayılık atış olursa millet koltuğundan fırlar. Harika olur. Artık basketbol diye bir şey kalmadı, güzelliği bitti. Çok sıkıcı oldu. Ama artık durum böyle ve buna göre çalışmanız gerekiyor.”