Ana sayfa NBA Furkan Korkmaz: “Akşam oynamayacağım, neden antreman yapıyorum!”

Furkan Korkmaz: “Akşam oynamayacağım, neden antreman yapıyorum!”

NBA ekiplerinden Philadelphia 76ers'de forma giyen milli basketbolcumuz Furkan Korkmaz kariyeri ve özel yaşantısı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

furkan-korkmaz

Hürriyet Gazetesi’nden Damla Uğurtürk’ün sorularına cevap veren Furkan, küçüklüğünden bu yana sosyal biri olmadığını söyledi.

“HİÇ SOSYAL BİR HAYATIM OLMADI”

Basketbolculuğun bayram seyran dinlemediğini ve bu özel günlerde de genel olarak antreman ya da maç yaptıklarını ifade eden Furkan, Çocukluğumdan beri çok fazla sosyal hayatım olmadı. Bizde bilirsiniz bayram seyran çok kutlanır. Ama ben çok hatırlamıyorum ailemle kutladığımı, çünkü biz antrenmana gidiyorduk. Kuzenlerimin bayramlarda bir arada olduğunu görmek üzüyordu. Şimdi bakınca ama, iyi ki o süreci antrenmana giderek geçirmişim diyorum dedi.

“OYNAMAYI HAK ETTİĞİM ZAMAN OYNAMAYINCA…”

Furkan oynamayı hak ettiği zaman oynamadığında zorlandığını söylerken Sporcu olarak içimizde biraz ego var. En çok zorlayan şey sahada olmayı hak ettiğinizde oynamamanız. Ben sporda mental güce çok inanıyorum. O yüzden bu dönemde olabildiğince antrenman yapıyorum. Takılıyor insanın aklına tabii. Bir iki antrenmanda topları sağa sola diktiğimi hatırlıyorum. ‘Akşam oynamayacağım, niye antrenman yapıyorum!’ diye. Bunu da ilk defa söylüyorum (gülümsüyor) şeklinde konuştu.

Son olarak 11 Mart’ta maç oynamalarının ardından hiç dışarı çıkmadığını söyleyen Furkan, Türkiye’ye dönmek istediğini, kalbinin burada olduğunu söyleyerek sözlerine son verdi.

NBA’de bu sezon kendini çok geliştirdiği bir sezon geçiren Furkan, 76ers formasıyla 64 maçta forma şansı bulurken, ortalama 9.7 sayı, 2.3 ribaunt, 1.1 asistlik ortalama tutturdu.

Furkan’dan tarihi performans: 34 sayı, 6 ribaunt, 4 asist ile kariyer rekoru kırdı: