Ana sayfa ING Basketbol Süper Ligi İşte Tahincioğlu Basketbol Ligi’nde ilk haftadaki hakem hataları

İşte Tahincioğlu Basketbol Ligi’nde ilk haftadaki hakem hataları

Türkiye Basketbol Federasyonu’nun Tahincioğlu Basketbol Ligi’nde yapılan hakem hatalarını paylaştığını biliyor muydunuz?
Türkiye Basketbol Federasyonu şeffaflık ilkesini bir kez daha gözler önüne seriyor. Kolay kolay hiçbir spor dalında görülmeyen şeffaflığa imza atan TBF, Tahincioğlu Basketbol Ligi’nde hakemlerin yaptığı hataları videolar ve kuralları ile birlikte paylaşıyor.

Diğer spor dallarının Federasyonu özellikle hakem hatalarının bu kadar tartışıldığı “Futbolda böyle bir proje görülür mü?” Sorusunun cevabı her zaman akıllarda olacak.

İşte Tahincioğlu Basketbol Ligi’nde oynanan karşılaşmalar sonrasında çokça tartışılan pozisyonlarda hakemlerin kararları ve TBF’nin doğru/yanlış tespiti:

  1.  Bahçeşehir Koleji- Afyon Belediyespor maçında Marcus Slaughter’ın hareketini hakemler hatalı yürüme olarak değerlendirmişti. TBF bu kararın yanlış olduğunu, pivot ayağını oyuncunun yerden kaldırmadığını belirtti.
  2. Banvit – Arel Üniversitesi Büyükçekmece maçında Oğulcan Baykan ile Marcus Thornton arasındaki mücadelede paylaşılamayan top kararı çıkmıştı. TBF bu kararın doğru olduğunu belirtti.
  3. Pınar Karşıyaka – TOFAŞ maçında TOFAŞ hücumu sırasında ribaut sırasında Pınar Karşıyakalı Assem Marei’nin yaptığı harekete faul kararı vermiş, sportmenlik dışı faul olup olmadığını görüntüye bakarak değerlendimiş ve sonrasında normal faul kararı vermişlerdi. TBF bu kararın hakemler tarafından doğru verildiğini ifade etti.
  4. Galatsaray- Anadolu Efes maçında Sertaç Şanlı’nın hareketinin faul olduğunu ancak çalınan sportmenliğe aykırı faulü TBF yanlış olarak değerlendirdi.
  5. Fenerbahçe – Beşiktaş Sompo Japan maçında Kostas Sluokas’a çalınan teknik faul kararının hakem tarafından yanlış değerlendirildiğini belirtti.

İşte Türkiye Basketbol Federasyonunun hakem kararlarının doğruluğunu paylaştığı o video:

[nousvideo id=”1″]https://www.thenousdigital.com/yt/getvideo.mp4?videoid=2jg7UF9Thq4&format=ipad[/nousvideo]