Ana sayfa ING Basketbol Süper Ligi Türkiye Kupası Fenerbahçe, Darüşşafaka kupa finali ne zaman, hangi kanalda

Fenerbahçe, Darüşşafaka kupa finali ne zaman, hangi kanalda

Solgar Vitamin Türkiye Kupası final karşılaşmasında Fenerbahçe Beko ile Darüşşafaka Tekfen karşı karşıya geliyor.

fenerbahce-beko-darussafaka-tekfen

Solgar Vitamin Türkiye Kupası final karşılaşmasında Fenerbahçe Beko ile Darüşşafaka Tekfen karşı karşıya geliyor.

Ankara Spor Salonu’nda oynanacak final mücadelesini Erşan Kartal, Sinan İşgüder, Ayşe Nur Yazıcıoğlu hakem üçlüsü yönetecek.

FENERBAHÇE’NİN FİNAL YOLCULUĞU

Fenerbahçe Beko, Final’e gelirken çeyrek finalde Teksüt Bandırma’yı 100-70’lik skorla geçmiş ardından Ankara’da Türk Telekom’u yarı finalde 81-83 mağlup eden sarı-lacivertliler final biletini kaptı.

Fenerbahçe Beko’da Türk Telekom karşısında Nando De Colo 19 sayı bulurken, Nikola Kalinic ise 17 sayı, 8 ribaund ve 4 asist ile en etkili isim oldu. Jan Vesely de 15 sayı, 8 ribaund ve 3 asist ile galibiyete katkı yaptı.

Annesinin vefatı nedeniyle izinli olarak ülkesinde bulunan Joffrey Lauvergne dışında Fenerbahçe Beko’da eksik oyuncu bulunmuyor.

[ilgili_yazi id=20191]

DARÜŞŞAFAKA’NIN FİNAL YOLCULUĞU

Solgar Vitamin Türkiye Kupası’na büyük sürpriz ile başlayan Darüşşafaka Tefen, lig lideri Anadolu Efes’i çeyrek final mücadelesinde 81-71’lik skorla geçerek yarı finale adını yazdırdı.

Yarı Final’de Ankara Spor Salonu’nda Galatasaray ile karşılaşan Selçuk Ernak’ın öğrencileri, bu karşılaşmadan da 85-71’lik skorla galip ayrılarak adını finale yazdırdı. Sarı-kırmızılılar karşısında Kartal Özmızrak 25, Doğuş Özdemiroğlu 13 sayı ile takımın en skorer isimleri oldu.

LİGDE FENERBAHÇE KAZANMIŞTI

ING Basketbol Süper Ligi’nin ilk yarısında Fenerbahçe Beko ile Darüşşafaka Tekfen, Ülker Spor Etkinlik Salonu’nda karşı karşıya gelirken, bu mücadeleyi sarı-lacivertli ekip 83-75’lik skorla kazanmayı başarmıştı.

Kalinic 14 sayı ile Fenerbahçe’nin bu maçtaki en skorer ismi olurken, Melih ile Bobby Dixon 13’er sayı ile galibiyete katkı yapmıştı.

Darüşşafaka Tekfen de ise Bonzie Colson 23 sayı ile öne çıkarken Jarrod Jones 20 sayı ile ona eşlik etse de galibiyet için yeterli olmamıştı.

FENERBAHÇE DARÜŞŞAFAKA TEKFEN MAÇI HANGİ KANALDA?

Ankara Spor Salonu’nda  Fenerbahçe Beko ile Darüşşafaka Tekfen’i karşı karşıya getiren final mücadelesi bugün saat 17:00’de başlayacak ve Tivibuspor ile Aspor ekranlarından canlı olarak yayınlanacak.