Ana sayfa ING Basketbol Süper Ligi Fenerbahçe olaylı maçta Trabzon’u devirdi

Fenerbahçe olaylı maçta Trabzon’u devirdi

İkinci çeyreğin bitimine 4.25 kala çıkan olaylar sebebiyle maç 55 dakika durdu. Başa baş geçen mücadele buradan sonra kırıldı. Bordo-Mavililerin müthiş üçlük temposu da duraklayınca; Fenerbahçe Doğuş ligdeki 7. galibiyetine imza attı. Trabzonspor ise 6. yenilgisini hanesine yazdırdı.

 

Karşılaşmaya Fenerbahçe Doğuş, Kostas Sloukas-Ahmet Düverioğlu ortaklığıyla başladı. Sarı-Lacivertliler ilk 3 dakikayı 8-3 önde geçti. Periyodun kalanında Trabzonspor, müthiş bir üçlük yüzdesiyle hücum etti. Hiç iki sayılık isabet bulmayan Bordo-Mavililer 7 adet üç sayılık isabet buldu! Vasiliauskas, Caleb Green ve Osiris Eldridge’den üçlükleri arka arkaya bulan ev sahibi ekip, 1.16 kala öne geçti: 23-22. Son bölümde Paul Harris ve Melih Mahmutoğlu’nun karşılıklı isabetleri geldi. İlk 10 dakika eşitlikle tamamlandı: 25-25.

 

İkinci çeyreğe Burak Eşlik ve Brady Heslip’in sayılarıyla başlayan Trabzonspor, farkı 6’ya çıkardı: 33-27. Melih Mahmutoğlu, Egehan Arna ve Jan Vesely’nin sayılarıyla Fenerbahçe Doğuş, 4.53 kala skoru eşitledi: 35-35. Obekpa ile Jan Vesely’nin arasındaki gerginlikten kazanılan serbest atışları Fenerbahçe Doğuş’ta Vesely ve Ali Muhammed kaçırmadı. Nicolo Melli, Egehan Arna ve Jason Thompson üçlüsünden isabetler bulan konuk ekip, 1.41 kala farkı çift hanelere çıkardı: 52-41. Son bölümde gelen karşılıklı isabetlerden sonra Fenerbahçe Doğuş, soyunma odasına önde gitti: 55-48.

 

İstanbul ekibi, üçüncü 10 dakikaya 8-0’lık seriyle başlayan Fenerbahçe Doğuş, farkı 15’e çıkardı: 63-48. Brady Heslip ve Caleb Green ikilisiyle hücumdaki ölü toprağını üzerinden atan Trabzonspor, farkı 12’ye indirdi: 65-53. Jan Vesely ve Jason Thompson’la boyalı alandan skor bulan Fenerbahçe Doğuş, 6.15 kala gelen TV molasına önde girdi: 78-59. Osiris Eldridge, Deniz Kılıçlı ve Brady Heslip’in isabetleriyle skor bulan ev sahibi ekip, son 2.40’a girerken farkı 15’e indirdi: 82-67. Kostas Sloukas ve Nicolo Melli ile skor bulan Fenerbahçe Doğuş’a Trabzonspor Vasiliauskas, Eldridge ve Heslip ile yanıt verdi. Üçüncü periyodu Fenerbahçe Doğuş önde tamamladı: 87-74.

 

Final periyodu Caleb Green ile James Nunnally’nin isabetleriyle başladı. Egehan Arna ve Ahmet Düverioğlu’lundan sayılar bulan Fenerbahçe Doğuş, 35. dakikada skoru 101-79’a getirdi. Son bölümde gelen karşılıklı sayılardan sonra Fenerbahçe Doğuş, parkeden galibiyetle ayrıldı: 119-90.